Vihar: egyre súlyosabb a helyzet Lengyelországban

Súlyos közlekedési nehézségeket okoztak a lengyel fővárosra zúduló heves viharok és esők szerdára virradóra. Két metróállomást átmenetileg le kellett zárni, emiatt emberek ezrei kényszerültek gépkocsival vagy felszíni közösségi közlekedéssel elérni munkahelyüket.

Az esővíz elöntötte a varsói Ursynów és Stoklosy metróállomásokat, a hatóságok pótlóbuszokat állítottak be, és a metróból tűzoltók pumpálták a temérdek vizet – jelentette a TVN24 lengyel hírtelevízió. A Lengyelországban két napja tomboló ítéletidő különösen súlyosan érintette Varsót: az utcák sok helyen víz alá kerültek, a pincéket is elöntötte az ár. A közlekedés kaotikussá vált.

Hírdetés

A tűzoltóság kedd óta országszerte több mint kétezerszer vonult ki a rendkívüli időjárás okozta károk elhárítására. Legtöbb munkájuk a mazóviai, lódzi és warmia-mazúriai vajdaságban akadt, ahol a vihar több mint 170 háztetőt sodort magával vagy rongált meg. Négy tűzoltó megsérült.

A vihar több száz fát kidöntött, a sziléziai vajdaságban mintegy ezer ember áram nélkül maradt, és sok folyó szintje veszélyesen megduzzadt. A meteorológiai szolgálat szerdára is figyelmeztetést adott ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »