Videóra vette a polgármester, ahogy a tűzgyújtási tilalom idején felgyújtották a nádast

Videóra vette a polgármester, ahogy a tűzgyújtási tilalom idején felgyújtották a nádast

Az országos tűzgyújtási tilalom idején változtatták vulkáni tájjá pár napja a határt Kapospula és Alsóhetény között Tolna déli részén.

Az esetről beszámoló pecsistop.hu portál szerint a legrosszabb forgatókönyv, hogy vaddisznókat hajtottak a lángokkal és a füsttel. Az ilyen vízes élőhelyeken védett madarak, hüllők, kétéltűek is rakják ebben az időben a tojásaikat.

Az eset március 28-án történt, és talán ki sem derül, ha a közeli Dombóvár polgármestere nem jár arra és nem közvetíti a történteket élő Facebook-videóban.

Hírdetés

A felvételen az is látszik és hallatszik, hogy egy magát hivatásos vadásznak nevező ember szóvá teszi, hogy miért készült videó a nádas lángba borításáról. A dombóvári polgármester szerint az eddigi adatok arra utalnak, hogy a területen illetékes vadásztársaság gyújthatta fel a nádast, feltehetően azért, hogy vaddisznókat tereljenek a puskák elé.

A cikk megjegyzi, hogy a vaddisznók kondában járnak, köztük az ebben az időszakban általában már vemhes kocákkal, ráadásul a vizes élőhelyeken ilyenkor már madarak rakják le tojásaikat, és a szintén védett hüllők, kétéltűek is szaporodnának.

A felvétel idején az egész ország területén tűzgyújtási tilalom volt érvényben, amitől csak külön engedéllyel lehet eltérni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »