Videó: Így ostromolták meg a migránsok a lengyel határt

Videó: Így ostromolták meg a migránsok a lengyel határt

Egyre feszültebb a helyzet a lengyel-fehérorosz határon. Szerdán illegális bevándorlók egy csoportja erőszakos eszközökkel próbált áttörni a határkerítésen Lengyelország irányába. Farönkökkel ágakkal és kövekkel dobálták meg a lengyel határőröket és katonákat. A lengyel közlések szerint fehérorosz katonák segítették őket a támadásban. A közösségi hálóra felkerült videó tanúsága szerint farönkökkel próbáltak utat törni a határkerítésen.

Dziś cudzoziemcy koczujący po str.białoruskiej na wysokości m. Usnarz Górny siłowo forsowali granicę.Osoby rzuciły kłody drzewa na zabezpieczenia graniczne.Rzucali kamieniami w stronę funkcjonariuszy SG i #żołnierzeWP, ich działaniom asystowały służby🇧🇾 👉https://t.co/OjijObUdBm pic.twitter.com/5BXLs99Atj — Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) October 20, 2021

Kedden a lengyel a hatóságok 424 határsértési kísérletet regisztráltak, hat személyt (öt iraki és egy szíriai állampolgárt) vettek őrizetben. Négy embercsempész is horogra akadt.

Hírdetés

2021. október eleje óta több mint 10 500 illegális határátlépést kíséreltek meg a migránsok, akiket a fehérorosz rezsim szó szerint repülőgépeken importál az országba, hogy aztán a katonaság a lengyel határhoz vezesse őket. A Fehéroroszország által szervezet migrációs nyomás miatt Lengyelország és Litvánia kerítésépítésbe kezdett – az utóbbi Szlovákia 6 kilométernyi kerítéssel támogatta.

Lengyelország a Belorussziával közös határvidéken rendkívüli állapotot vezetett be, sem turisták, sem a sajtó nem léphet be az érintett területre. A zárlat 183 települést érint. Eredetileg 30 napra vezették be, végül 60 napra hosszabbították meg.

Remix News


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »