VIDEÓ: Elő a gumicsizmákkal, új aszfaltburkolatot kapott a járda

VIDEÓ: Elő a gumicsizmákkal, új aszfaltburkolatot kapott a járda

A Kassa-Észak városrészben található Anička üdülőövezetben hetekkel ezelőtt jelentek meg az első munkagépek a Gajda-forrás mentén vezető szétvert úton. A 700 méteres szakaszt már új aszfaltburkolat fedi, de eső után olyan tócsák alakulnak ki rajta, hogy sétálni igazából csak az út szélén vagy gumicsizmában lehetséges.

Annak ellenére, hogy a város vezetése a tulajdonjogi problémákra hivatkozva hosszú éveken át nem tudta felújítani a szóban forgó szakaszt, hónapokkal ezelőtt mégis megjelentek rajta a munkagépek. A valamivel több mint fél kilométer hosszú szakasz régi, szétvert burkolatát marógépek segítségével távolították el még október végén. Az út új szélköveket és teljes hosszában új aszfaltburkolatot kapott.

„Idén a téhányi híd és a Gajda-forrás közötti szakasz befejezése volt a prioritás, jövő éven pedig hozzáfogunk a forrás és a Ryba üdülőközpont közötti sétány felújításához is. Egyébként idővel a most felújított szakaszt is csak a gyalogosok fogják használni, az autósok már nem. Még az éven szeretnénk befejezni a közmegvilágítás megoldását is. A munkát a kassai magisztrátus fedezi”

Hírdetés

– nyilatkozta korábban a kassai Korzárnak František Ténai, Kassa-Észak városrész polgármestere. Bár az utat valóban a projektdokumentáció szerint sikerült felújítani, a csapadék-vízelvezető csatornák hiánya és az útburkolat egyenetlen felülete miatt egy kiadósabb eső után szinte csak a szélkövek mentén lehet úgy áthaladni rajta, hogy ne legyünk vizesek. Azt, hogy a város orvosolni-e fogja a burkolat jelenlegi állapotát, remélhetőleg a hozzájuk eljuttatott kérdésekre válaszolva hamarosan megtudjuk.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »