Vidámság és mulatozás – megtartották a Közös Európában Nagymad 2020 rendezvényt

Vidámság és mulatozás – megtartották a Közös Európában Nagymad 2020 rendezvényt

Az egész napos programon a főzés mellett a tánc és a zene is helyet kapott.

Hosszú kimaradás után tartottak ismét gasztokulturális eseményt Nagymadban. A Közös Európában Nagymad című rendezvény főszervezője a helyi önkormányzat volt. A programsorozat részeként szórakozás, megmérettetések, fakanál-forgatás és új ismeretek megszerzésére is lehetősége nyílott.

Az augusztus 6-i, pénteki programok koszorúzási ünnepséggel és szórakozással telt. Ez egyfajta felvezetés volt, mert a java csak másnap jött…

Nagy volt a sürgölődés a községben. Míg az asszonyok a kültéri konyha gyors berendezésére ügyeltek, néhányan hamar bele is kezdtek a hagymaaprításba… Csurogtak is a könnyek.. A férfiak azért már alapozták a hangulatot egy kis gyomorkeserűvel. Úgy vélték, a vezetésre ez a köszönet. Augusztus 7-e a nagymadi gasztrofeszt, falusi mulatozás, ismeretterjesztés, és a mozgás napja volt.

Nem volt ám szombati lustálkodás! Futott a környék, mivel hagyományos módon Futamod futóversenyt is tartottak. A kétnapos rendezvény kísérőprogramjaként őstermelői piacra is invitálták a látogatókat. Örültek is a jelenlévők, mert frisset, finomat és minőségit csak ott lehet kapni. Eközben javában zajlott a főzés, előkerültek a fakanalak.

Hírdetés

Egy idős férfi rögtön reagált is, “Remélem, nem bosszús az asszony. Mert azzal, ha végigvág, mégcsak kívánni se fogom a pálinkát”.

A Csemadok családi kör sem maradt el. Kicsik és nagyok számára is ügyességi versenyeket tartottak. Volt habparty, illetve kreatív sátor is.

Nagymadban ekkor tartották az Egy közös Európában c. konferenciát is, valamint a nagymadi önkéntes túzoltók kupájáért is zajlott a versengés.

A nap hátralévő részét a szórakozás töltötte ki.

További képeink:

Laky Erzsébet

Képek: László Gábor


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »