Viccnek is rossz: pont a szocionisták akarnak ellenzéki kerekasztalt – Egy fal dőlt le Szél Bernadett szerint

Egy fal dőlt le azzal, hogy az Országgyűlés ellenzéki pártjai egyeztettek egymással a jövőbeli ellenzéki munkáról – vélte Szél Bernadett, az LMP társelnöke hétfői sajtótájékoztatóján, azt követően, hogy pártja kezdeményezésére tárgyalóasztalhoz ültek a Jobbik, az MSZP, az LMP, a DK és a Párbeszéd politikusai.

A megbeszélésről Szél Bernadett részleteket nem árult el, mint fogalmazott, azért, hogy nagyobb eséllyel valósulhassanak meg az elhangzott javaslatok. Csupán annyit közölt: a tárgyalás konstruktív volt, és a jövőben több egyeztetést tartanak majd, hogy minél eredményesebben dolgozhassanak a választókért.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke újságíróknak azt mondta, konstruktív volt a hangulat az egyeztetésen, a tárgyalásokat kedden folytatják.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke elmondta, pártja több javaslattal érkezett az egyeztetésre, de megállapodtak arról, amíg nincs döntés azokról, addig nem is beszélnek elképzeléseikről a nyilvánosság előtt.

Csütörtökön és pénteken tartja kétnapos, alakuló frakcióülését Siófokon az LMP – mondta Ungár Péter, a párt megválasztott képviselője hétfőn az MTI-nek. Egyelőre nem tudható, hosszú távon ki képviseli az LMP frakciójában a párttal választási szövetségre lépett Új Kezdetet. Az LMP-Új Kezdet választási lista harmadik helyét betöltő Gémesi György pártelnök korábban az MTI-nek elmondta: felveszi a mandátumát, de mivel megtartja gödöllői polgármesteri tisztségét, az összeférhetetlenség miatt harminc napon belül lemond az országgyűlési képviselőségről.

Hírdetés

Pont a szocionisták akarnak ellenzéki kerekasztalt

Az MSZP-Párbeszéd ellenzéki kerekasztal létrehozását javasolja a többi parlamenti ellenzéki pártnak – közölte Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke hétfőn Budapesten újságírókkal. Karácsony Gergely kérdésre elmondta azt is, Szabó Tímeát javasolja a Párbeszéd frakcióvezetőjének.

Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd frakcióülése szünetében, az LMP által kezdeményezett ellenzéki egyeztetés előtt elmondta, az ellenzéki kerekasztal az állampolgárok, a civil kezdeményezések és az ellenzéki pártok közös intézménye lehet annak érdekében, hogy képviselni tudják a parlamentben azt a hangot, amely ott van az utcán, a tüntetéseken és nagyon sok választópolgár lelkében is ott van.

Közölte, azért vesznek részt a megbeszélésen, mert a látszatát is szeretnék elkerülni annak, hogy a kerékkötői az ellenzék közös fellépésének az Orbán-rezsimmel szemben. Szerinte ugyanakkor ha egy egyeztetésen érdemi előrelépést akarnak a felek, akkor az álláspontokat nem a sajtóból ismerik meg elsőként.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »