Vesztegetés bűnszervezetben: ukránokat és szerbeket juttatott magyar útlevelekhez a „rapper”

Vesztegetés bűnszervezetben: ukránokat és szerbeket juttatott magyar útlevelekhez a „rapper”

Vesztegetés bűnszervezetben: ukránokat és szerbeket juttatott magyar útlevelekhez a „rapper”

Már bírósági szakban van az antiszemita gengszterrapper, Czigle László „Gotti” és nyolc társának vesztegetési ügye, akiket a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közel száz rendbeli bűncselekménnyel vádol – tudta meg a PestiSrácok.hu. Gottit még 2016 tavaszán tartóztatta le a Terrorelhárítási Központ (TEK). A nyomozás során jelentős készpénzt és nagy értékű gépjárműveket is lefoglaltak.

Hírdetés

Az ügyészségi vádirat szerint Gottiék 2015-ben határozták el, hogy külföldi (főként ukrán és szerb) állampolgárok részére hamis magyar útlevelek kiállíttatásával fognak jövedelemre szert tenni.

A bűnözői csoport módszere az volt, hogy korábban honosítási eljárás során magyar állampolgárságot szerzett személyek személyi okmányait, adatait használták fel, mely okmányokat ezen személyektől megvásárolták, illetve azokat más illegális módon megszerezték, meghamisították. A vádlottak ezt követően ezen okmányokkal igényeltek magyar útleveleket külföldi személyek részére különböző kormányhivatalokban, ahol a tisztviselők közreműködésével a külföldiek más személyek adataival, de már saját arcképükkel, ujjlenyomatukkal szereztek valótlan tartalmú útleveleket. A bűnszervezet tagjai a feladatokat felosztották egymás között, voltak olyanok, akik a felhasználni kívánt okmányok beszerzésében, külföldi személyek beszervezésében, az ő szállításukban működtek közre. A bűnözői csoporton belül voltak közvetítők, akik a megvesztegetett kormánytisztviselők és a szervezet tagjai között tartották a kapcsolatot – tartalmazza a vádirat.

Czigle László „Gotti”és a bűnszervezet többi tagja 2016 első két hónapjában 49 külföldi személy részére készíttettek magyar útlevelet Pécsett, mely közreműködésért egy kormányhivatalnok személyenként 80 eurót kapott. A bűnözői csoport tagjainak a külföldi személyek 10-12 ezer Eurót fizettek egy-egy valótlan útlevélért. A bűnözői csoport tagjait a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közel 100 rendbeli bűncselekménnyel, köztük hivatali vesztegetéssel vádolja. Mivel a bűncselekményeket bűnszervezetben követték el, a kiszabható büntetés felső határa akár 24 év is lehet.

Gottiék tárgyalása március 20-án folytatódik a Pécsi Járásbíróságon.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »