Veszprémi munkahelyén ölt a 25 éves mocsadék

Veszprémi munkahelyén ölt a 25 éves mocsadék

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki tavaly májusban kioltotta munkatársnője életét a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. veszprémi gyárában.

Hírdetés

A vádirat szerint az elkövető a szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékkal játszott, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni, és a vádlott tudatában a videójátékos ölés és a valóság „felcserélődött”.

A sápi férfi az élet elleni cselekmény elkövetésére készülve – még 2022 májusa előtt – egy 12,5 centiméter pengehosszúságú recés, éles, hegyben végződő kést vásárolt magának, amelynek nyelére, hogy az ne váljon csúszóssá, egy puha, nedvszívó szövetet ragasztott. A sértett ugyanabban a gyáregységben, a vádlottól mintegy 20 méterre dolgozott, és bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte.

A vádlott 2022. május 22-én, hajnalban, az éjszakai műszakot követően, a gyártósoron a munkáját szintén befejező nő érkezésére várt, majd röviddel azután, hogy a sértett elhaladt mellette, utánament a női öltözőbe, és a hátizsákjából elővett késsel rátámadt. A sértett segélykiáltására két munkatársuk is az öltözőbe szaladt, ám a vádlott ekkor már a vérző sértett mellett, a kést kezében tartva állt, majd a férfiak felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak és segítséget kértek.

Az elkövető a sértett védekezése ellenére, rendkívüli brutalitással számos, köztük olyan súlyos sérüléseket okozott, melyek következtében az asszony a helyszínen az életét vesztette. 

Az ügyészség a vádiratában életfogytig tartó fegyházbüntetés és a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására tett indítványt az ügyben ítélkező Veszprémi Törvényszéknek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »