Veronika Remišová a kormányválságról: Egyelőre semmi sem dőlt el

Veronika Remišová a kormányválságról: Egyelőre semmi sem dőlt el

Kedd délután a legkisebb kormánypárt elnöke is értékelte a kormányfővel való frakció megbeszélést. Veronika Remišová szerint Igor Matovič meghallgatta a  Za ľudí parlamenti frakciójának meglátásait, de döntés nem született.

Remišová szerint a fő probléma a Matovič és Sulík közötti személyes, magántermészetű konfliktus. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem tud olyan személyről, aki a jelenlegi miniszterelnököt a kormány élén válthatná.

Ismét megerősítette, hogy pártja továbbra is Igor Matovič leváltását szorgalmazza. Nem tartotta ugyanakkor helyes lépésnek, hogy Matovič és Zuzana Čaputová nem hivatalos találkozó keretében egyeztettek a kormányválságról.

Hírdetés

A  koalíción belüli problémát szerinte nem az ellenzék robbantotta ki, hanem a Matovič és Sulík közötti  ellentét,  ami gondot okoz a döntéshozatalban.

Krajniak (Sme rodina) lemondásával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy emberileg nagyon sajnálja a szociálisügyi miniszter távozását, ami meglepte őt.

Remišová bízik abban, hogy a kormányválságot mielőbb sikerül megoldani és a válság kezelésére és a valódi problémák megoldására koncentrálhatnak.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »