Verőlegényekkel fenyegetve zsarolta volt élettársát

Verőlegényekkel fenyegetve zsarolta volt élettársát

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki szakítást követően volt élettársától veréssel fenyegetve pénzt követelt, mivel szerinte a nő a kapcsolatuk alatt érdemtelenül spórolta össze egy lakás árát.

Hírdetés

A vádirat szerint a jánoshalmi férfi és a sértett négy évig éltek élettársakként együtt. A kapcsolatuk megromlása miatt a közös tulajdonú ingatlanukat értékesítették, és a vételárat elosztották egymás között.

Amikor 2021 augusztusában a nő szakított és elköltözött a közös otthonukból, a férfi nyomozni kezdett volt párja anyagi helyzete és magánélete után. Ennek során tudomására jutott, hogy a sértett még az együttélésük idején, az ő tudomása nélkül vásárolt magának egy ingatlant, ahová a szakításukat követően beköltözött, illetve más férfiakkal is kapcsolatot ápolt.

A vádlott a fentieket sérelmesnek találta, és utóbb érdemtelennek ítélte a sértettet a korábban neki kifizetett, ingatlaneladásból származó pénzösszegre. Dühében a férfi visszakövetelte tőle a közös ingatlan eladásából rá eső 1,7 millió forintot, nemfizetés esetére kilátásba helyezve a nő fogainak kiverését és megverését.

A nő a fenyegetés hatására két részletben valamivel több, mint 1 millió forintot átutalt a vádlottnak, annak reményében, hogy – bár a tartozást nem ismerte el – a férfi felhagy a napi szintű személyes és telefonos háborgatással, valamint a további követelőzéssel.

Nem így történt, mert a volt élettársa még hónapokon át többször is azzal fenyegette a nőt, hogy külföldi behajtó ismerőseivel megvereti, ha nem teljesít. Bár a nőben a fenyegetések komoly félelmet keltettek, a zsaroló követelésének nem tett eleget.

Az ügyészség a férfit zsarolás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »