Verhofstadt megvonná Magyarország uniós szavazati jogát, amiért a béke pártján áll

Verhofstadt megvonná Magyarország uniós szavazati jogát, amiért a béke pártján áll

Már megszokottá vált, hogy Guy Verhofstadt Magyarország ellen kampányol, amiért a béke pártján áll, és nem szállít fegyvert Ukrajnába. A volt belga kormányfő legutóbbi bejegyzéséből kiderült, hogy már Magyarország szavazati jogát is megvonná az Európai Parlamentben, amiért nem képviseli a háborúpártiak álláspontját.

Guy Verhofstadt közösségi oldalán folyamatosan fegyverszállításokat követel az Európai Unió tagállamaitól, és mivel Magyarország a béke pártján áll – nem szállít fegyvereket, valamint elítéli azokat az uniós szankciókat, amelyek többet ártanak nekünk, mint Oroszországnak –, a politikus folyamatosan támadja Magyarországot.

A volt belga kormányfő korábban azt javasolta, hogy akárhányszor vétóz Magyarország, vonjanak meg tőle uniós forrásokat, annak ellenére, hogy egy régebbi bejegyzésében azt is elismerte, hogy az eddigi szankciók hatásai kevesebbek a nullánál.

Ezúttal ennél is messzebb ment, az Európai Parlament képviselője közösségi oldalán közzé tett bejegyzésében arra buzdított, hogy vonják meg Magyarországtól uniós szavazati jogát.

Hírdetés

Guy Verhofstadt úgy fogalmazott: „Vajon meddig kell eltűrni Orbán obstrukcióját az EU-ban, a NATO-ban és azon túl?”

„Ahogy a nemzetközi szerződések azt előírják, vegyük el a szavazati jogát!”

– emelte ki a politikus.

hirado.hu/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »