Véget ért a Vadászati és Természeti Világkiállítás

Véget ért a Vadászati és Természeti Világkiállítás

Bezárta kapuit az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás. Elképesztő húsz nap volt, amelynek során rekordok dőltek meg

– mondta Kovács Zoltán a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

A 17 milliárd forintból összehozott kiállításért felelős kormánybiztos állítása szerint a vidéki helyszíneket és más rendezvényeket is beleértve, csaknem két millióan nézték meg a főleg kitömött üvegszemű vadállatokat. A Hungexpóra, tehát a központi helyszínre összesen 616 ezren látogattak el az elmúlt 20 nap során.

Arról viszont nem szól a statisztika, hogy ennek körülbelül a felét-harmadát a szervezett, illetve az iskolás csoportok tették ki. Hétköznap, amikor valóban csak kevesen váltottak jegyet a vásárvárosba, egymást érték az általános és középiskolás gyerekek csoportjai, akik biztosan jobban élvezték a vadászati kiállítást mint mondjuk egy matek órát, de sokkal többet nem tudhattak meg a vadászatról, vagy annak fontosságáról, még kevesebbet a természetvédelemről, és még annál is kevesebbet arról, hogy egészen pontosan miért jó példa az a gyerekeknek, ha lelőtt vadállatok felett pózoló vadászokat láthatnak nagy méretű képeken.

Hírdetés

Ez jó mulatság, férfimunka volt!

Ezzel a Vörösmarty Mihály idézettel búcsúzott Kovács Zoltán egy kissé thriller szerű Facebook videón a Vadászati és Természeti Világkiállítástól megígérve, hogy újabb 50 év múlva ismét lesz ilyen kiállítás.

Semjén Zsolt helikopteres vadászata nem volt reklámozva, de a KDNP-s miniszterelnök szinte minden nap kint volt a Hungexpón, hogy személyesen mutassa meg a meghívottaknak és amúgy mindenkinek aki éppen arra járt, hogy ő és a kormány egy a természettel. Sőt, a Kádár rendszert idézte, amikor arról beszélt, hogy milyen jó nemzetközi kapcsolatokat lehet építeni egy kitömött medve és egy halakkal teli, de kissé zavaros vizű akvárium megtekintése közben.

Az „Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás véget ért. A számadás még várat magára, de már most sokan kíváncsiak arra, hogy megérte-e a nagy felhajtás a 17 milliárdot? A válasz nem pusztán a számok adják meg, hanem az is, hogy a kilátogató vadászokon kívül, kit érintett meg a fura pózokba merevedő vadállatok, madarak, halak és a temérdek agancs látványa. Érezték-e azt az érzést, hogy valóban közelebb kerültünk a természethez, mert láttuk és hallottuk a Fidesz fővadászait áradozni a vadászatról? A válasz, vagy válaszok nem biztos, hogy tetszenének a kormányzat propagandistáinak. Az viszont valószínű, a vadászati kiállítás arra mindenképpen jó volt, hogy újabb látványberuházás keretében osszon szét a kormány néhány milliárdot a kivitelezésben részt vevő NER-közeli cégeknek.

A végösszeg 17+60 milliárd forint lett a járulékos költségekkel együtt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »