Vb-sztárok vb-szereplő fiai

Vb-sztárok vb-szereplő fiai

A mostani katari világbajnokság mezőnyében minden korábbinál több olyan futballista szerepel, akinek hajdanán az édesapja maga is híres futballista volt, többségük játszott világbajnoki tornán.

A szombati Franciaország–Dánia találkozón Kasper Schmeichel védett a dánoknál, Markus Thuram pedig beállt a címvédőhöz. A két édesapa közül 1998-ban Peter Schmeichel védett a franciák ellen elveszített találkozón (is), Lilian Thuram játszott minden meccsen a Kékeknél – kivéve éppen a dánok ellenit.

A Costa Rica-iaknál vasárnap minden bizonnyal játszik a már a harmadik világbajnokságán szereplő Celso Borges, akinek édesapja, a brazíliai születésű Alexandre Guimaraes, játszott az 1990-es tornán, szövetségi kapitányként irányította a „Ticost” 2002-ben és 2006-ban.

Az amerikai Giovanni Reyna – akinek édesanyja is válogatott futballista volt – Claudio Reyna fia. Az amerikai futball egyik legendája az 1994-es World Cupot kihagyta, de a következő három világbajnokságon játszott.

Hírdetés

A holland Daley Blind édesapja, Danny másodedzőként tagja a holland válogatott stábjának, a kilencvenes években játszott is két világbajnokságon (1990, 1994).

Nem játszott világbajnokságon Timothy Weah (Egyesült Államok) apja, a hajdani aranylabdás George Weah, Libéria államelnöke. Mint ahogyan André és Jordan Ayew (Ghána) édesapja sem, ettől még, persze, Abedi Pelé a maga korának egyik legjobb afrikai játékosa volt, többször is kiérdemelte a kontinens aranylabdáját.

Válogatott kapus volt a lengyel Wojciech Szczesny édesapja, Maciej is.

Nyitókép: Twitter

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »