Városmakett készül (Kézdivásárhely)

Városmakett készül (Kézdivásárhely)

A történelmi városközpont szerepel azon a maketten, amelyet a kézdivásárhelyi Rotary Klub megrendelésére készítettek. A mintegy háromszor két méteres, aprólékosan kidogozott miniatűrt bronzba szeretnék önteni és megfelelő helyen felállítani.

A Gábor Áron tér mellett a céhes város központját körbevevő mindkét udvartérgyűrű látszik azon a maketten, melyet a Rotary Klub kezdeményezésére és támogatásával készített egy Marosvásárhelyen élő háromszéki származású szakember.

Hírdetés

Román György, a klub soros helyi elnöke érdeklődésünkre elmondta: térkép alapján, 1:450-es léptékben készült el a makett, mely T. Kovács Áron építész munkáját dicséri. „Az elkészült makett gyurmából van, erről vennék le majd az öntőformát, amelynek a pozitívját bronzba öntenénk, egy kőalapra téve pedig valamelyik közterületen helyeznénk közszemlére. Persze ez pénz kérdése is, eleve maga a nagyon szépen kidolgozott makett is eléggé sokba került” – magyarázta a Rotary elnöke.

Hasonló kezdeményezés helyszíne volt 2020-ban Sepsiszentgyörgy, ahol szintén 1:450-es méretarányú plasztikát készíttetett a Rotary Klub. A Tapintható város nevű projektet 2017-ben indította útjára a háromszéki vállalkozókat tömörítő Rotary, amely tagjainak adományaként készítette el a 25 ezer euró értékű megyeszékhelyi városmakettet, amely Sepsiszentgyörgy központjának épületeit és tereit eleveníti meg.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »