Varga Lajos váci segédpüspök aranymiséje Újhatvanban

Varga Lajos váci segédpüspök aranymiséje Újhatvanban

Szent István király ünnepének előestéjén, augusztus 19-én Varga Lajos váci segédpüspök aranymisét mutatott be egykori, két évig tartó kápláni szolgálati helyén, Újhatvanban. Zolnai Krisztina beszámolóját közöljük.

Az újhatvani és a környékről érkezett hívek nagy szeretettel várták és fogadták Varga Lajos püspököt, aki Kecskés Attila plébános meghívására azért érkezett, hogy bemutassa aranymiséjét pappá szentelésének 50. évfordulója alkalmából. Hálát adva így a mindenható Istennek, hogy meghívta a papi hivatásra és e hatalmas kegyelmében részesítette.

Nagy szentjeinkről, királyainkról, az ünnephez kapcsolódóan kiemelten Szent István királyról szóló tanítása után megosztotta a hívekkel a szocialista rendszer alatti, az egri szemináriumban töltött kispapi élményeit és Hatvanhoz kötődő személyes emlékeit, nagy tisztelettel gondolva azokra az emberekre, akik védelmükbe vették az innen elhurcolt ferences atyákat.

A szentmisét követően a plébánia kertjében a meghívott atyák és a szentmisén megjelent hívek agapén vehettek részt.

Hírdetés

Hála jóságos Istenünknek, hogy szolgálatába hívta Lajos atyát, aki elfogadta ezt a meghívást, és minden nehézség ellenére kitartott az Úr szolgálatában. Kívánjuk, részesítse őt áldásában és kegyelmében, hogy még sokáig szolgálhasson Isten dicsőségére!

Szöveg:  Zolnai Krisztina

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »