Varázslatos egybeesés: a német hírportálok éppen ma számoltak be arról, hogy egy héttel ezelőtt "menekültek" segítettek egy balesetet szenvedett NPD-s politikuson

Varázslatos egybeesés: a német hírportálok éppen ma számoltak be arról, hogy egy héttel ezelőtt "menekültek" segítettek egy balesetet szenvedett NPD-s politikuson

Németországban szíriai menedékkérők mentették ki összetört autójából a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) egy politikusát. Az NPD a német szövetségi törvényhozás tartományokat képviselő kamarája, a Bundesrat szerint "a nemzetiszocializmussal rokon eszméket hirdet", épp ezért a betiltását kezdeményezték.

Német hírportálok keddi beszámolói szerint a Hessen tartományban fekvő Altenstadtban működő NPD-szervezet vezetője a napokban (pontosabban március 16-án, szerdán reggel – a szerk.) balesetet szenvedett, autójával fának ütközött. A helyszínen megállt két busz, amelyek szíriai menedékkérőket szállítottak. A menedékkérők a súlyos sérüléseket szenvedett politikus segítségére siettek, kiszabadították autója roncsai közül, elsősegélyben részesítették, és vele maradtak, amíg megérkeztek a mentők.

Az esetről elsőként beszámoló Frankfurter Rundschau szerint az illető az NPD helyi listavezetőjeként a két héttel ezelőtt tartott önkormányzati választást felvezető kampányban "mindenekelőtt a menekültek, menedékkérők elleni hangulatkeltéssel igyekezett szavazatokat gyűjteni". A Bild című lap szerint az egyik ismert közösségi portálon kialakított oldalán a többi között az olvasható, hogy meg kell állítani a menedékkérők áradatát, a "hajó megtelt", és hogy az "integráció népirtás". Pártja a szavazatok 10 százalékával a 7. helyen végzett, 4 helyet szerzett a képviselőtestületben.

A Bundesrat szerint az NPD "nem csupán a nemzetiszocializmussal rokon ideológiát képvisel, hanem államellenes tevékenységet végez, aktívan szembehelyezkedik a demokratikus berendezkedéssel, és mindezért fel kell számolni".

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »