Vannak még tökös rendőrök: "Megkérem az RTL-t, hogy indítson egy külön buzi csatornát, ezt a sok retket ott mutogassa"

Vannak még tökös rendőrök: "Megkérem az RTL-t, hogy indítson egy külön buzi csatornát, ezt a sok retket ott mutogassa"

Az egyik baranyai városban dolgozó rendőr – aki szakmájában nagy elismerésnek örvend, szakmai versenyeken is indult – a következőket osztotta meg a napokban a Facebookon, szörnyülködik a Népszava:

Megkérem az RTL-t, hogy indítson egy külön BUZI csatornát, és ezt a sok retket ott mutogassa annak, aki kíváncsi rá!

Az üzenethez csatolt néhány emberi ürüléket szimbolizáló piktogramot. A zsidó hálózat törölte a rendőr véleményét, mire ő újra megszólalt:

"A fészbúkon nem szabad kiírni azt, hogy B-zi mert törlik a bejegyzésed. Mekkora … már." A három ponttal jelölt helyen az ürülék netes jelképe púposodott. Ezt is törölték.

Ám az egyik ismerőse – ironikus kommenttel – újra közzétette a rendőr gondolatait, így értesült róla a kormány által pénzelt komcsi lap.

Írtak a rendőrnek, hogy szeretnének vele "szót váltani". (Azaz jó bolsevik módra felelősségre vonni a gondolat-bűncselekményért – a szerk.) Nem reagált.

Ezután megkérdezték a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot arról, hogy a rendőrnél melyik műsor verte ki a biztosítékot. "Felvetették" azt is, hogy a főkapitányság nem érzi-e sértőnek az idézett szöveget. A választól pofára estek, ugyanis a statáriális kivégzés, vagy legalább kirúgás elmaradt:

A poszt írója magánvéleményt fogalmazott meg, azt nem hivatalos eljárásban, nem rendőrként tette. A poszt indítékáról, illetve valódi szándékáról nincs tudomásunk. A magánvélemény stílusa és modora a rendőrség szemléletével nem összeegyeztethető, az ilyen jellegű megfogalmazásoktól a rendőrség határozottan elhatárolja magát. A rendőrök médiában való szereplését norma szabályozza, az engedélyhez kötött. Az ebben foglaltakat a poszt írója nem sértette meg, ettől függetlenül a rendőrség folyamatosan felhívja az állomány figyelmét arra, hogy a saját személyén keresztül az egész testület megítélését befolyásolja. A közlés magánvélemény, erre való tekintettel rendőrség azt nem kommentálja.

Hírdetés

A népszavás buzik nem adták fel. Megkérdezték azt is, hogy ha rendőr a "melegek" iránt ilyen erős ellenszenvet érez, akkor ez "nem zavarja-e meg" őt, amikor "meleg emberek" ügyében kell eljárnia. A főkapitányság így válaszolt:

A rendőrök a munkájuk során mindig a jogszabályban meghatározottaknak megfelelően, pártatlanul, részrehajlás nélkül hajtják végre a szolgálati feladataikat.

Egy antimagyar sábeszgój a szekrényből

Egy másik hasonszőrű lap, a Hírklikk még ennyivel sem elégedett meg, megszólaltatták az egyik legnagyobb szakértőt, magát a jóságos Kuncze Gábort.

Ő pedig a szokásos SZDSZ-es stílusban elmondta, hogy a gyűlölet már a hétköznapokba is leszivárog, az megengedhetetlen, és persze nem más, mint a politikai vezetés bűne.

Arra a kérdésre, hogy nagy nyilvánosság előtt egyáltalán megfogalmazhat-e magánvéleményt bármely fegyveres testület tagja, "főként egy kritikusan éles politikai kérdésben", Kuncze szerint "sajnos a rasszista és homofób megnyilvánulásokat sem lehet kitiltani a közbeszédből", naponta szembetalálkozhatunk ezzel az interneten is. "Aki azonban fegyveres testület tagjaként dolgozik, az nem teheti meg, el kell kerülnie az ilyen jellegű megnyilvánulásokat". Hiába védekezik bárki azzal, hogy ez a saját véleménye, azt tudnia kell, főként ha közmegbecsülésnek örvend, hogy a saját közegében a szava mérgez, "és ezért megengedhetetlen, hogy ezt megtegye".

Némileg szkeptikusan, de rögtön hozzátette, hogy az illető sajnos példákat lát maga előtt, és ennek is köszönhető, hogy ilyesmit megenged magának, "s ha a jobboldal sajtót olvassa, akkor ennél keményebb megszólalásokkal is találkozhat. Amennyiben egy kicsit továbbgondolja azt, a gyermekek védelmével takarózó homofób törvényt, amit Orbánék elfogadtak, akkor arra a következtetésre juthat, hogy ha nekik lehet, akkor nekem is lehet". Keserűen állapítja meg, hogy ide vezet országosan a szűkebb környezetekbe leszivárgó gyűlöletpolitika, elég csak ideidézni a megvert pécsi orvosok esetét (akit ugye cigányok hagytak helyben, de ezt persze "elfelejtette" megemlíteni), vagy a szivárványszínt arcukra sminkelő fiatal lányok bántalmazását.

Arra a kérdésre, hogy a katonai, rendőri alkalmazottakat köti-e bármilyen hivatali előírás a szolgálati és a magánszemélyi megnyilvánulásukat, a volt belügyminiszter példaként említette, hogy régebben végeztek különböző felméréseket a rendőrségen belül a "rasszizmus és a homofóbia állományon belüli megállapítására". Az eredmény erősebb "előítéletet" állapított meg, mint amennyire ismert volt a "kinti" társadalomé. Ez ellen akkor a rendőrség "oktatással", a vezetők "felkészítésével" igyekezett változtatni, "lehet, hogy most is vannak hasonló kísérletek, bár nincs róla tudomásom" – tette hozzá.

Általános politikai jellemrajzként említette, hogy Orbánnál az elmúlt 10-12 évben egyértelműen megfigyelhető tematika az ellenség kijelölése, velük szemben építi fel a kampányát és a szavazóinak egy része ezt vakon követi. "Mindennek egyetlen eredménye van: egyre terjed a gyűlölet az országban, az idézett bejegyzés is egyértelműen erre utal. Ha Orbán elmegy, a gyűlölet itt marad velünk, és ettől sokkal nehezebb lesz megszabadulni, mint Orbántól" – rettegett a volt belügyminiszter.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »