Vannak még jópofa németek: "kapd el a tevehajcsárokat!" – biztatta a bringást az edzője

Vannak még jópofa németek: "kapd el a tevehajcsárokat!" – biztatta a bringást az edzője

A tokiói olimpia országúti kerékpározás versenyében a német Nikias Arndt előtt közvetlenül az algériai Azzedine Lagab és az eritreai Ammanuel Gherbreigzabhier haladt. Az iráni Saeid Safarzadeh és Ahmad Badreddin Wais, a Menekültek Olimpiai Csapatának versenyzője volt még előttük a mezőnyben.

„Kapd el a tevehajcsárokat! ("Hol die Kameltreiber")” – hallatszódott be Patrick Moster német kerékpárosedző hangja az olimpiai közvetítésbe, amikor versenyzőjét próbálta ezekkel a szavakkal biztatni.

CN Rassismus racism

Patrick Moster ist seit 2012 Leistungssportdirektor beim BDR, @wirsindradsport ist das so normal bei euch? pic.twitter.com/86jxeYYZJJ

Hírdetés

— babas (@buberrs) July 28, 2021

Az edző később közleményben kért bocsánatot, amiben azt írta, „rosszul választotta meg a szavait”, ami szerinte „a pillanat hevében” történt „az összes teher miatt, ami most rajtunk van”.

„Annyira sajnálom, nem tehetek mást, minthogy őszintén bocsánatot kérek. Senkit nem akartam rossz fényben feltüntetni. Nekünk is sok észak-afrikai gyökerekkel rendelkező barátunk van. Ahogy mondtam, sajnálom.”

A Német Olimpiai Bizottság elnöke szerint a német csapat kiáll a tisztelet, a fair play és a tolerancia olimpiai értékei mellett, Mosterrel pedig személyesen fognak elbeszélgetni az ügyről…

(Cycling News – Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek