Valter Attila édesapja: meglehet a dobogó

Valter Attila édesapja: meglehet a dobogó

Valter Attila átvette a vezetést az összetettben a Giro d’Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán, így a 22 éves magyar sportoló az első magyar bringás, aki a rózsaszín trikót viselheti egy háromhetes nagy körversenyen. Valter Attila 11 másodperccel vezet a belga Remco Evenpoel és 16-tal a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt. A történelmi teljesítményről az édesapa, Valter Tibor nyilatkozott az InfoRádiónak. Szerinte fia mentális erejével odaérhet az összetett dobogójára is.

„Nem is tudom, mennyi idő alatt lehet ezt földolgozni” – fogalmazott az InfoRádiónak Valter Tibor, miután fia, Valter Attila – ismét történelmet írvaátvette a vezetést az összetettben a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszán, csütörtökön.

„Hirtelen nem hiszem, hogy tud ezzel bármit is kezdni, nyilván örül neki, és talán erőt meríthet belőle a továbbiakhoz” – tette hozzá.

Hírdetés

Mint mondta, amikor egy versennyel terveznek, próbálnak a realitás talaján maradni, ami Valter Tibor legutóbbi nyilatkozatakor az összetett első 20 helyezésének valamelyike, esetleg egy szakaszgyőzelem volt. Az élet azonban mindig felülírja az álmokat, szerencsére most erőteljesen pozitívan – fogalmazott a 22 éves sportoló édesapja.

Szerinte fia kellően erős fejben, ezért is jöhetett össze a csütörtöki sikere. Amit mi sem bizonyít jobban, hogy Valter Attila már előre kiszámolta fejben a győzelmét, így amikor átfutott a célvonalon, tudta, hogy övé a rózsaszín trikó. „Mindezt 200-as pulzusnál, fölfelé […], úgyhogy ő volt először biztos ebben az egészben.” Kiemelte: fia ereje, tudása és elszántásága elsősorban az intelligenciájából fakad, hiszen ez a verseny nemcsak a testi erőről szól, hanem nagy észjáték is egyben, amivel Attila képes megbirkózni.

A folytatást illetően Valter Tibor úgy fogalmazott, ameddig csak lehet, tartjuk a trikót, illetve a jó pozíciót. „A háromba-négybe, hatba van esély bőven ottmaradni, bármilyen gyengébb napot is fog ki.” Ugyanakkor egy háromhetes versenyen egy ennyire fiatal embernél nehezen megmondható, hogy a test meddig bírja, amit az agy akar, hiszen nem gépekről van szó – fűzte hozzá Valter Attila édesapja, aki szerint fiának szinte az egész napja rámegy arra, hogy másnap újra fitten tudjon egy edzést, akár egy versenyt kezdeni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »