Válságstábot működtet a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Válságstábot működtet a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Válságstábot hozott létre a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye, amelynek feladata egyrészt az Ukrajnán belül az egyházmegye területére érkezett menekültek ellátásának megszervezése az egyházi intézményekben, valamint az otthonukban maradt rászorulók támogatása.

A szervezet munkájáról Popovicsné Palojtay Márta, a Kárpátaljai Egyházmegyei Karitász segélykoordinátora számolt be a TV21 Ungvárnak március 9-én.

Amikor az orosz–ukrán háború elkezdődött, Lucsok Miklós munkácsi megyéspüspök az egyházmegyei karitász már meglévő struktúrája mellé rendelt egy válságstábot, ami arra szolgál, hogy a kapacitások erősítését segítse. A helybeli szükségletek is megnőnek, ahogy az árak növekednek és a boltokban kevesebb az ennivaló – hangsúlyozta a segélykoordinátor.

Hírdetés

Emellett az Ukrajna belső részéről menekülők, különösen az egyház hívei, természetesen az itteni egyházat keresik meg, az ő ellátásukra is nagy szükség van. Az összes egyházmegyei intézményt, ahol kicsit is emberhez méltó körülmények vannak, megnyitottuk – hangsúlyozta Popovicsné Palojtay Márta.

Forrás és videó: TV21 Ungvár/Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »