Valóban megéri egy vízszűrő kancsó az árát? (X)

Valóban megéri egy vízszűrő kancsó az árát? (X)

Sokakat izgató kérdés, hogy egészséges-e a csapvíz fogyasztása; ha szeretnénk elkerülni, akkor pedig milyen opciók közül választhatunk? Nagy a tábora az ásványvízre szavazóknak, illetve igen népszerű lett az utóbbi években a vízszűrő kancsó, de vajon ez megéri?

Jó lesz a csapvíz is, vagy mégsem? 

A vízfogyasztással kapcsolatban megoszlanak a vélemények, sokan semmiképp sem fogyasztanak csapvizet íze és sok helyütt bizony magas klórtartalma miatt, néhányan pedig úri hóbortnak tartják az ásványvíz fogyasztását, még inkább a vízszűrő kancsó használatát. 

Vannak olyan helyzetek is, amikor egészségügyi szempontból a csapvíz helyett más alternatívát kell választani. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy a palackozott ásványvíz, a vízszűrő kancsó vagy egy otthoni vízszűrő berendezés mellett döntsünk. 

A népszerűséget figyelembe véve nem egyszerű ma a döntés, érdemes talán inkább az anyagi, praktikussági és környezetvédelmi szempontokat előtérbe helyezni a megfelelő megoldás megtalálása érdekében. 

Ásványvíz vagy vízszűrő kancsó?

Hírdetés

Számtalan fajta ásványvíz létezik az egészen olcsótól az akár ezres nagyságrendig. Általában minél drágább, annál inkább gazdag ásványokban, ami táplálja a szervezetünket. Ennek ellenére nem praktikus, rengeteg műanyag hulladék keletkezik általa, és a nehéz palackokat cipelni kell hazáig, majd tárolási gondokba is ütközhetünk. 

Ezzel szemben, elsősorban a havi kiadást megvizsgálva, létezik egy kedvezőbb alternatíva. A Gastro Boltnál vásárolható vízszűrő kancsó remek találmány, amely ideális méretben kapható, könnyen és egyszerűen kezelhető. Mindössze a szűrőre kell odafigyelni és cserélni bizonyos időközönként, amit egyes készülékeken ráadásul egy számláló jelzi is. 

Az elmúlt években egyre többen vásárolnak tudatosan, amit lehet, megtesznek a környezetükért, ezért egyre kedveltebb az utóbbi megoldás az otthoni vízfogyasztás szempontjából. A klóron kívül megtisztítja a vizet többek között a nehézfémektől és a lebegőanyag-szennyeződésektől, nem mellesleg az esetlegesen visszamaradt rovar- és gyomirtó szerek maradványaitól. 

Éljen a vízszűrő kancsó! 

Számos előnyös tulajdonsága az előbbiekből is jól látható, az ásványvizes palackok halmozásával, illetve szállításának nehézségeivel mindenképpen felveszi a versenyt. Minőségben pedig hasonlóan kellemes végeredményt kapunk, kifejezetten lágyított és finom vizet ihatunk. 

Előnyként könyvelhető el, hogy maga a készülék egy egyszeri beruházás, és a vízszűrő patront hiába kell rendszeresen cserélni, még mindig gazdaságosabb. Nem okoz gondot magunkkal vinni, ha útnak indulunk és a nyári hőségben a hűtőben is nyugodtan tárolhatjuk. 

Plusz érv, ha kávérajongók vagyunk, akkor a kávégépbe is – megfelelő szűrőbetét esetén – bátran önthetjük, a vízkőlerakódástól kevésbé kell tartanunk. Egyszóval sok tekintetben megéri esélyt adni egy vízszűrő kancsónak! 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »