Vallo: Pozsonynak most az az elsődleges feladata, hogy két héten belül megduplázza a mobil mintavételi helyek számát

Vallo: Pozsonynak most az az elsődleges feladata, hogy két héten belül megduplázza a mobil mintavételi helyek számát

Nyitókép: TASR/Pavel Neubauer

Pozsony és városrészei a járványügyi helyzettel kapcsolatos felelősség egy részét szeretnék magukra vállalni – jelentette ki Matúš Vallo, Pozsony polgármestere azzal, hogy nem szeretnének a viták túszaivá válni.

A főváros elsősorban a mobil mintavételi helyek létrehozására szeretne koncentrálni.

„Véleményünk szerint az elérhető és kényelmes tesztelés kulcsfontosságú ahhoz, hogy meg tudjunk birkózni a járvánnyal“

– konstatálta a polgármester, aki arra is rámutatott, hogy a lockdown meghozta az első eredményeket. Pozsonyban sikerült csökkenteni a görbét, és az utóbbi napokban az újonnan regisztrált fertőzöttek száma is csökkenésnek indult.

Vallo egyúttal azt is kijelentette, hogy a pozsonyi önkormányzatok készen állnak a tömeges tesztelésre, amit a kormány vasárnap jelentett be.

„Nekünk öt napunk maradt arra, hogy teljes egészében biztosítsuk a tesztelést. Ennél az oknál fogva jelenleg nem tudunk részleteket közölni a teszteléssel kapcsolatban. Erre csak azután kerül sor, miután megegyeztünk a többi polgármesterrel és a járási hivatallal, ami jelen pillanatban magár vállalta a felelősséget“

Hírdetés

– mondta a polgármester.

A kormány által elfogadott határozatból nem világos, hogy Pozsonyban hány körös tesztelést kell majd megszervezni, ezenkívül azt sem lehet tudni, hogy az emberek mozgása hány héten keresztül fog függeni a negatív teszteredménytől.

Pozsonynak és a városrészeinek most az az elsődleges feladata, hogy két héten belül megduplázza a mobil mintavételi helyek számát, amelyek nemcsak egész nap, de hétvégén is nyitva lesznek.

„Az elkövetkezendő hétben mindent meg kell tennünk azért, hogy mindenki, akinek január 27-től szüksége lesz a kék papírra munkába vagy a természetbe menet, a lehető legegyszerűbb és legbiztonságosabb módon tudja megszerezni“

– jelentette ki Vallo.

Vallo elmondása szerint a pozsonyi önkormányzatok a tesztelés első hullámában legalább 300 mintavételi hely létrehozását tervezik, ezek közül némelyik már csütörtökön és pénteken megkezdik a működését. A polgármester arra kérte az embereket, hogy addig a már meglévő mintavételi helyeken teszteltessék le magukat.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »