Válaszd az életet! – Országos életvédő napot tartanak novemberben Szegeden

Válaszd az életet! – Országos életvédő napot tartanak novemberben Szegeden

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottsága idén Szegeden, a Katolikus Házban (Dugonics tér 12.) rendezi meg az országos életvédő napot november 23-án, szombaton, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségével együttműködve.

Az életvédő nap célja, hogy fórumot teremtsenek azok számára, akik lelkipásztorként, pedagógusként, hitoktatóként, plébániai munkatársként vagy önkéntesként fontosnak tartják az élet védelmét, és ehhez környezetükben – a közeljövőben vagy később – szeretnének hozzájárulni. Az ő munkájukat, kezdeményezéseiket szeretnék előadásokkal, jó példák, tapasztalatok bemutatásával és megosztásával bátorítani és segíteni.

A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött. A résztvevőknek a szünetekben frissítőt és szendvicsebédet biztosítanak. A regisztrációt érkezési sorrendben tudják elfogadni. A szervezők kérik, mindenki egyénileg regisztráljon. Szintén kérik, hogy az érdeklődők részvételi szándékukat mielőbb, de legkésőbb november 15-ig jelezzék az alábbi elektronikus regisztrációs felületen.

II. János Pál pápa írta 1995-ös Evangelium vitae című enciklikájában: „…minden, az igazságra és jóságra őszintén nyitott ember – minden bizonytalanság ellenére és nehézség közepette – az értelem fényénél és a kegyelem titokzatos hatása alatt elérkezhet oda, hogy elfogadja a szívébe írt természetes erkölcsi törvényt, mely szerint az emberi élet értéke kezdetétől a végéig szent, s elismerve minden emberi lény elemi jogait ezen alapvető értékekhez, tiszteletben tartsa azokat. E jog elismerésén alapszik minden emberi életközösség és maga a társadalom is. E jogot különlegesen is védenie és támogatnia kell azoknak, akik hisznek Krisztusban, emlékezvén a II. Vatikáni Zsinat által megfogalmazott csodálatos igazságra: »Isten Fia ugyanis megtestesülésével bizonyos módon minden emberrel eggyé lett.« Mert a megtestesülésben az ember számára nemcsak Isten végtelen szeretete mutatkozik meg, aki »úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda«, hanem minden egyes ember páratlan értéke is.”

Hírdetés

Az életvédő nap plakátja és a részletes program letölthető.

További információ a programmal kapcsolatban ITT érhető el.

Forrás: MKPK Családügyi Bizottsága, www.pasztoralis.hu

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »