Vak szomszédját rabolta ki az ózdi cigány

Vak szomszédját rabolta ki az ózdi cigány

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített rablás bűntette miatt, aki vak szomszédja házába bement, hátulról leütötte, a lakást átkutatva készpénzt, valamint cigarettát, edényeket és ételkonzervet vitt el.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlott Ózdon, azonos lakókörnyezetben él a vak férfival, szomszédként ismerik egymást.

2023. május elején, délután a vádlott a férfi házához ment azzal a szándékkal, hogy pénzt vagy értékesíthető vagyontárgyakat szerezzen meg tőle. Látta, hogy a férfi a ház bejárati lépcsőjén ül és várja a szeretetszolgálat által kiszállított ebéd érkezését, ezért a bejárati ajtót nyitva hagyta.

Az elkövető megkerülve a sértettet, számára észrevétlenül bement az épületbe. Amikor a sértett átvette az ételt, ő is bement a házba, elkezdte kipakolni az élelmet, a vádlott mögé lépett és hátulról kétszer a nyakára ütött. Az ütések erejétől a férfi egyensúlyát vesztve a földre zuhant. A támadó átkutatta a lakást, talált egy kézitáskát, abból 10 000 forintot vett magához, továbbá még néhány darab cigarettát, fémedényeket és ételkonzerveket vitt el a házból.

A sértett a szomszédjához fordult segítségért, aki rendőri intézkedést kért.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »