Vágsellyén a képviselők jóváhagyásával öt euróért vásárolják meg az uszodát

Vágsellyén a képviselők jóváhagyásával öt euróért vásárolják meg az uszodát

Vágsellye városa 5 euróért vásárolja meg a jelenleg üzemelésen kívüli uszodát, a képviselők nagy többséggel jóváhagyták a vásárlást. Az öt eurós összeget az uszoda jelenlegi tulajdonosával, a Duslo vállalattal egyeztetve állapították meg. Ez egy szimbolikus összeg, amellyel egyetértett a Duslo vezetősége és a városi képviselő-testület tagjai közül 17 képviselő a vásárlás mellett szavazott, egy képviselő azonban ellene volt.

Peter Andráši, aki ellenezte a beruházást, döntését azzal indokolta, hogy a városnak nincs pénze az uszodára, csak találgatnak, hogy honnan szerezzenek a felújításra anyagiakat. Az uszoda tetőszerkezetének javítására is az egymillió eurót a Szlovák Köztársaság kormányhivatala adta a városnak. Tehát lesz uszodája a városnak, de kerülgetni kényszerülnek majd a továbbiakban is a kátyúkat, mert az utak megjavítására nem lesz anyagi fedezet.

A 2020-as évben a város a Duslóval aláírt egy szerződést, hogy miután tíz évig bérli és üzemelteti az uszodát, 500 000 euróért megvásárolják. Közben a város a Szlovák Köztársaság kormányhivatalától a tetőszerkezet felújítására szerzett 1 millió 075 000 eurót, saját forrásból pedig ezt kiegészítette 300 000 euróval. Erről Koller Erika a városi hivatal munkatársa számolt be.

Hírdetés

Jozef Belický polgármester elmondása szerint a városháza megpróbál pénzforrást keresni az uszoda felújítására, hogy az ne terhelje a város költségvetését.

Támogatásukról biztosítottak bennünket az uszoda ügyében az úszószövetség és az olimpiai bizottság képviselői is – jelentette ki a polgármester.

(BM/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »