Vadnai Jonatán bronzérmes lett a Laser hajóosztály Európa-bajnokságán

Vadnai Jonatán bronzérmes lett a Laser hajóosztály Európa-bajnokságán

A viadalt múlt szombattól egy héten keresztül Várnában rendezték.

A magyar szövetség honlapja szerint erős szél, nagy hullámok és hideg időjárás fogadta a 115 férfi és 78 női versenyzőt a bolgár városban. Az első három napon lezajlott öt válogatófutam után Vadnai Jonatán a kilencedik, bátyja, Benjamin pedig a harmincadik helyről jutott az arany csoportba.

A verseny honlapja szerint Vadnai Jonatán az Európa-bajnokság második szakaszában még jobban teljesített, volt egy második, egy harmadik, egy negyedik és egy hatodik helyezése is, így végül bronzérmet szerzett. A testvére a 24. helyen zárt a 115 fős mezőnyben.

“Nagyon kellett az utolsó futam, hogy legyen két kiesőnk, és akkor a kedvező kiesőmnek köszönhetően elérhető közelségbe kerül a dobogó. Megvolt a futam, meglett a második kieső, és meglett a bronzérem” – magyarázta a magyar szövetség honlapján Vadnai Jonatán.

Hírdetés

Hozzátette,

már a tokiói olimpia alatt elkezdte a kemény fizikai edzéseket, minden nap dolgozott a konditeremben.

Utána volt egy színvonalas edzőtáboruk a Garda-tavon, később pedig egy hosszabb edzésük éppen Várnában, az Európa-bajnokság helyszínén.

“Ez utóbbinak túlságosan sok haszna nem volt, mert teljesen más szelek fújtak, mint most. Az erőnléti edzéseknek ilyen a durva időjárási viszonyok között viszont óriási hasznát láttam. Ideális lett a testsúlyom, és bírtam erővel a futam minden pillanatát” – nyilatkozta a friss Eb-bronzérmes.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »