Vadgesztenye mint mosószer?

Most a világ legegyszerűbb felhasználási módját mutatom be. Nem akartam hinni a fülemnek. Kipróbáltam, teszteltettem a barátnőimmel is. És…

Jelentem, sikerült. A recept ennyi: fogj 5 db vadgesztenyét, este dobd be vízbe, hogy ázzon, mielőtt pedig bedobod a mosógépbe, vagdosd be a héját, és tedd egy kis zsákba (zokniba). Öblítőnek pedig használd, amit egyébként is (én ecetet és illóolajat szoktam). Nincs gesztenyepucolás, nincs főzés, nem romlik meg, egész évben eláll a most megszedett gesztenye valami jól szellőző zsákban fellógatva.

A barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy

Hírdetés

nem baj, ha leforrázod a gesztenyét, amikor az áztató vízbe rakod;ha bizalmatlan vagy, és mégis hámoznád, akkor reggelre ez az áztatás miatt könnyen fog menni;tesztelheted úgy is, hogy előre bevagdosod a gesztenye héját;biztosan nem ártasz vele, ha felnégyeled a gesztenyét.

De ismétlem, mi azt tapasztaltuk, hogy mindez már úri huncutság, mert a gesztenye tökéletesen funkcionál a fent leírt egyszerű módon mosószerként.  Még azt vizsgálgatjuk, hogy a barna héj színe kioldódik-e valahol, de sem forrázáskor, sem áztatáskor, sem a ruhákon nem láttuk ennek nyomát. Minden esetre az idén csak annyit gyűjtöttünk, hogy a színes ruhákhoz legyen egy évre elég gesztenyénk.

forrás: idotetrisz.cafeblog.hu


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »