Vádemelés az óbudai vendégháznál történt emberölés ügyében

Vádemelés az óbudai vendégháznál történt emberölés ügyében

A Fővárosi Főügyészség ma vádat emelt egy 58 éves férfival szemben, aki 2021 decemberében, egy óbudai vendégház egyik lakásában szóváltásba keveredett az ingatlan üzemeltetőjével, akit ennek során egy vadászkéssel többször megszúrt. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlott 2020 májusától lakott a sértett által üzemeltetett, Budapest III. kerületi vendégház egyik lakásában, de már a beköltözésétől kezdve vita volt közte és a sértett között a lakáshasználati díjjal kapcsolatban.

Hírdetés

A felek között a viszony tovább fajult, miután a vádlott 2021 júniusától már egyáltalán nem fizette a lakás után a havi használati díjat. A sértett az ezt követő hónapokban legalább hat alkalommal szólította fel a vádlottat, hogy – mivel megszűnt a lakáshasználati joga – a személyes tárgyait szállítsa el az ingatlanból, a férfi azonban figyelmen kívül hagyta ezeket a felszólításokat, és 2021 augusztusában még birtokvédelmi eljárást is kezdeményezett a sértettel szemben.

A felek emellett kölcsönösen tettek egymás ellen feljelentést a rendőrségen. A sértett rongálás miatt jelentette fel a férfit, mivel az többször is feltörte a ház, valamint a lakás bejárati ajtaját, majd ott töltötte az éjszakát. A legutolsó zártörés éppen az elkövetés előtti napon történt.

Ilyen előzmények után, a sértett másnap, 2021. december 3-án, az előző napon történt rongálás miatt újabb feljelentést tett a rendőrségen. Még ugyanezen a napon, 18 óra körül az elkövető újból megjelent a III. kerületi ingatlannál, ahol egy vadászkéssel ismét felfeszítette előbb a ház, majd pedig a lakás bejárati ajtaját. Ezt észlelve, a sértett telefonon bejelentést tett a rendőrségen, majd ezután felment a lakásba, ahol közte és a vádlott között ismételten szóváltás alakult ki, ami ezúttal már tettlegességig fajult. Ennek során a vádlott először állon ütötte a sértettet, majd a nála lévő vadászkéssel többször megszúrta a védekezni próbáló férfit a hasán, a vállán és a kezén.

Az elszenvedett sérülések következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség az 58 éves férfit emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A vádlott korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »