Vádemelés a Finnországba prostituáltakat szervező férfi ellen

Vádemelés a Finnországba prostituáltakat szervező férfi ellen

A Pécsi Járási Ügyészség többrendbeli folytatólagosan elkövetett üzletszerű kerítés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki prostitúciós tevékenységre szervezett nőket Finnországba. 

A vádirat szerint a pécsi férfi 2020 szeptemberét megelőzően ismerkedett meg egy Finnországban élő cseh állampolgárságú nővel, akivel megállapodott abban, hogy prostituáltakat fog kiközvetíteni Finnországba.

Hírdetés

A férfi prostituáltként dolgozó és külföldi munkát kereső magyar nőket keresett meg, akiket tájékoztatott a Finnországban végezhető szexuális tevékenységről és arról, hogy a bevételük 30 százalékáért cserébe az ezen tevékenységhez kapcsolódó feladatokat egy Finnországban élő személy fogja elvégezni.

A férfi a nőknek Finnországba történő beutazásukhoz meghívó levelet szerzett be, majd kiközvetítette őket a cseh nőnek.

A prostituáltak ezt követően felvették a kapcsolatot a tevékenységet irányító cseh nővel, és megállapodtak vele abban, hogy a nő a kiutazásukat követően kezeli az internetes oldalakon közzétett hirdetéseiket, kifizeti nekik a tömegközlekedési  menetjegyüket, továbbá a hirdetésre jelentkező férfiakkal megbeszéli a találkozókat, amiért cserébe a prostituáltak bevételük 30 százalékát adták át a nőnek.

A vádlott és a cseh nő ezt követően megegyeztek abban, hogy a magyar férfi a prostituáltak bevételének 5 százalékát kapja meg a közvetítésért cserébe.

A férfi hét magyar nőt szervezett be prostitúciós tevékenységre, amely tevékenységből közel 3 millió forint bevételre tett szert. A cseh nővel szemben ezen bűncselekmény miatt Finnországban folyik büntetőeljárás.

A férfi cselekménye az üzletszerűen elkövetett kerítés bűntettének a megállapítására alkalmas, amely bűncselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »