Vádat emeltek egy török kamionos ellen embercsempészés miatt

Vádat emeltek egy török bűnöző ellen, aki többször is határsértőket csempészett Nyugat-Európába a kamionjában, de az utolsó alkalommal lerobbant járművével – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Hírdetés

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.
   
A vádirat szerint a sofőr tavaly – ismeretlenül maradt – megbízójával abban állapodott meg, hogy kamionnal illegális határátlépőket szállít Nyugat-Európába. Tavaly december 1-jén este 9-kor vett fel Csanádpalota külterületén kamionja rakterébe 31 szír és 14 iraki állampolgárt, akit embercsempészek juttattak át a zöldhatáron.
   
A bűnöző járművével az autópályán Budapest felé tartott, amikor lerobbant. A kamiont bevontatták egy szegedi szerelőműhelybe, ahol a munkások észrevették a határsértőket és értesítették a rendőrséget.
 
A nyomozás során kiderült az is, hogy a vádlott tavaly július 23-án 21, augusztus 23-án pedig 23 illegális határátlépőt vitt Ausztriába, illetve a Felvidékre.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »