Vadászgép vett üldözőbe egy nem reagáló kisrepülőt Washington közelében

Riasztani kellett az amerikai légierő egyik vadászgépét helyi idő szerint vasárnap délután, mert egy kisrepülőgép letért útvonaláról az amerikai főváros közelében, és nem válaszolt a légi irányításnak – közölte az amerikai védelmi minisztérium.

A Cessna Citation V típusú repülőgépet helyi idő szerint 15.20-kor fogta el a légierő F-16-os repülőgépe, és világítórakétákkal próbálta meg felhívni magára a pilóta figyelmét. A vadászépnek engedélyezték, hogy átlépje a hangsebességet, ezért Washingtonban vasárnap délután hangrobbanás volt hallható. A kisrepülő végül semmire nem reagált, és Virginia államban lezuhant.

Hírdetés

"A pilóta nem válaszolt, és a gép végül a George Washington nemzeti parknál, Virginia államban lezuhant. Az észak-amerikai légtérvédelem, a NORAD az utolsó pillanatig próbált kapcsolatban lépni a pilótával" – tudatta a Pentagon.

A Cessna Tennessee államból, Elisabethtownból a New York-i Long Island-be tartott, és egyelőre nem tudni, miért tért le az útvonaltól. A mentőegységek a baleset helyszínén nem találtak túlélőket.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »