Útravaló – 2023. február 1.

Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Februárban Várnai Péter címzetes prépost ad útravalót.

Jézus hallgatóságát csodálkozás töltötte el, és kérdések fogalmazódtak meg bennük. A feltett kérdések közül az első három az Úr mibenlétéről szól, míg az utolsó kettő a családi indíttatásáról. Megbotránkozni mindig lehet, élete alakulásában is számos okot lehet találni erre, de valódi eredete csak hittel ismerhető meg. Ő Isten Fia. Születésének körülményei számos részletet illetően kinyilatkoztatások. Ugyancsak kinyilatkoztatás-értékű a csodák (dünameisz) és az építőmester (tektón) kifejezések használata. (Bár a szakemberek
egy része kerüli az építőmester kifejezést, és megmarad az ácsnál.) Ismét mások kutatása alapján Jézus a szomszédos kisváros – Antiochia – építkezésénél dolgozott a nevelőapjával együtt. Földijei elutasítják, és tanítását nem fogadják el. Megbotránkozásuk egyenértékű a tehetetlenségükkel.

Hírdetés

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »