Utcai verekedés az EU fővárosában: kivágta "belga" vitapartnere szemét egy "holland"

Egy belga állampolgárságú, harminchárom éves afrikai férfit megcsonkítva találták Brüsszel egyik belső kerületében vasárnap hajnali 3 órakor. Nem messze megtalálták a "belga" szemgolyóit, közvetlenül egy penge mellett.

Az áldozatot életveszélyes állapotban szállították kórházba – tette hozzá közleményében az ügyészség. Az esettel kapcsolatban – minden bizonnyal egy tulipánföldet öntözgetni naponta fapapucsban csattogó – holland állampolgárságú személyt vettek őrizetbe.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a "holland" összeverekedett a "belgával", és az előbbi a dulakodás során megcsonkította áldozatát, majd elmenekült a helyszínről.

Hírdetés

A rendőrség vasárnap kihallgatta a támadót, aki súlyos testi sértésért, kínzásért és embertelen bánásmódért felelhet majd a bíróság előtt.

A "holland" beismerte, hogy egymásnak ugrottak a belga áldozattal, de “nem tudta teljes bizonyossággal megerősíteni, hogy kivájta a szemét” – írta az ügyészség.

Az ügyről tudósító RT News megjegyzi, hogy a támadás egyik lehetséges magyarázata szerint rivális afrikai törzsek közötti leszámolásról is lehet szó. A belgiumi médiumok megfogalmazása szerint még sohasem találkoztak az erőszak ilyen formájával. Hát talán jobb lesz, ha hozzászoknak.

Perge Ottó – RT News – 7sur7.be nyomán


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »