Utazás a könyvek világába Csallóközkürtön

Utazás a könyvek világába Csallóközkürtön

Nyitókép: Rabay Bíró Anikó

Egy nap az olvasás szárnyán a községben… 

Örvendetes programjuk volt a csallóközkürti óvodásoknak és kisiskolásoknak. Látogatást tettek a helyi könyvtárban, ahol az olvasmányok világával ismerkedtek meg. Meséket, különböző történeteket hallgatgattak meg.

Ez a fajta időtöltés nagyon tetszett a kicsiknek. Kíváncsian lapozgatták az illusztrációkkal teli könyveket. Az Olvasónapon népmese is elhangzott a szeptember 30-i, több helyen megtartott, a népmese napja alkalmából.

Az október 12-i Olvasónapon Rabay Bíró Anikó polgármester is részt vett. Meghatódva és egyúttal boldogan figyelte a gyermekek reakcióját. Édesanyaként fontosnak tartja, hogy az oktatási-nevelési intézmények növendékei megkedveljék az olvasást.

“A csallóközkürti Olvasónappal az olvasást kívántuk népszerűsíteni legfőképpen a gyermekek körében. Célom, hogy a későbbiekben minél többen járjanak majd az egyre inkább fejlődő könyvtárunkba.”  

– magyarázta a településvezető.

Hírdetés

Mint láttuk, a könyvtárban új könyvek és technológia is voltak. Ezzel kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy egy sikeres megyei pályázatból a könyvállományt is frissítették. Az önkormányzat dolgozik azon, hogy sok könyvvel gazdagítsa a kínálatot az olvasók számára.

“Egyre szükülő réteg látogatja a falusi könyvtárat, de bízom abban, hogy ez megváltozik. Remélem, az olvasás újra kedvelt időtöltéssé válik.”  

– fejtette ki Rabay Bíró Anikó a könyvtár-látogatás mértékével kapcsolatban.

A pedagógusok is az olvasás népszerűsítésén dolgoznak. Azért tevékenykednek, hogy több gyermek menjen a könyvtárba olvasmányért.

Az esemény szervezésében a pedagógusok is segédkeztek. Olvasás, nézelődés mellett kis zenei program is volt. Ezt kiegészítve az elhangzott történetekből vetélkedőt szerveztek, a szövegértelmezésre összpontosítva.

Laky Erzsébet

Képek: Rabay Bíró Anikó


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »