Ürge-Vorsatz Diána klímakutatóval egyeztetett Palkovics az új OMSZ irányvonaláról

Ürge-Vorsatz Diána klímakutatóval egyeztetett Palkovics az új OMSZ irányvonaláról

A Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (Hungarian Scientific Panel on Climate Change, HuPCC) alelnökével egyeztetett Palkovics László – olvasható a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közösségi oldalának hétfői közleményében, amit az MTI szemlézett.

A tárcavezető a folyamatban lévő energetikai és klímapolitikai projekteket tekintette át Ürge-Vorsatz Diánával. Megállapodtak abban, hogy a HuPCC a minisztériummal együttműködve segíti kialakítani a leendő Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálat szakmai irányvonalait

Hírdetés

– írták.

A közlemény szerint a HuPCC az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) nemzeti szintre honosított tudományos tanácsadó fóruma. A szervezet az éghajlatváltozással kapcsolatos tudás és kutatási eredmények magyarországi vonatkozásainak összegzésére jött létre 2021-ben.

A Telex megjegyzi, Palkovics néhány nappal azután, hogy kirúgta az OMSZ vezetését arról beszélt, hogy 2027-ig kétmilliárd forintot fordít a kormány arra, hogy átalakítsa az OMSZ-t Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálattá.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »