Ultrafutás – Dupla magyar világsiker a hatnapos vb-n

Ultrafutás – Dupla magyar világsiker a hatnapos vb-n

A férfi és a női győztes is magyar, egyikük sem ultrafutóként kezdte.

Rakonczay Gábor és Brown Viktória győzelmével ért véget szombaton a Nemzetközi Ultrafutó-szövetség (GOMU) által szervezett hatnapos világbajnokság az olaszországi Policoróban.

A Guinness-világrekorder Rakonczay a verseny 123. órájában vette át a vezetést, és szombat reggel lépte át a 800 kilométert, így csaknem nyolc órája volt megdönteni saját, 844 kilométeres csúcsát. A 42 éves extrém sportoló végül 847,6 kilométer után felállhatott a világbajnoki dobogó legfelső fokára.

A 32 fős férfi mezőnyben több magyar is érdekelt volt: Fodor Szilárd a 13. helyen (690,3 km), Török Benjamin (602 km) pedig a 17. helyen zárt.

Hírdetés

A nőknél a Kanadában élő, de magyar színekben versenyző Brown Viktória a tavaly megszerzett 48 órás világbajnoki címe után a hatnapos megméretésen sem talált legyőzőre, 684,9 kilométert futott, míg Drabik Krisztina a harmadik helyen zárt (622,5 km) a verseny eredményközlő oldala szerint.

Brown – leánykori nevén Szilasi Viktória, aki egyben

Magyarország első profi női pókerjátékosa

– akkora előnyre tett szert, hogy két és fél órával a vége előtt kiállt a futásból, mivel megsérült a bokája – írta közösségi oldalán.

Nyitókép: Rakonczay Expedíciók/Facebook

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »