Ukránokkal fenyegette majd megrúgta a segítségére siető mentőket egy részeg férfi

Ukránokkal fenyegette majd megrúgta a segítségére siető mentőket egy részeg férfi

Négy hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt tegnap a Hajdúszoboszlói Járásbíróság egy férfit, aki még tavaly márciusban esett ittasan egy árokba Nádudvaron – olvasható az Országos Mentőszolgálat honlapján.

A helyszínre érkező mentők a férfit megvizsgálták, majd kórházba szerették volna szállítani. A sérült ettől agresszívvé vált és ordítozni kezdett – írja a Hirado.

Bár a mentőápoló többször is türelmesen elmagyarázta, hogy fejsebeit muszáj kórházban ellátni, a férfi válaszként megfenyegette a segítségére érkezőket,

Hírdetés

hogy ha nem engedik haza, akkor „elintézteti őket az ukránokkal”.

A fenyegetés miatt, a rendőrség segítségét kérte a mentőegység, akik percek alatt helyszínre értek és megbilincselték az agresszív férfit. A kórházba vezető úton a sérült összeköpködte a mentőautó belsejét, folyamatosan kiabált és fenyegetőzött, ráadásul a sürgősségire érve háromszor is combon rúgta az életmentőt.

Most az elsőfokú bíróság miután a vádlott beismerte tettét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról előkészítő ülésén kihirdetett ítéletében, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében marasztalta el a férfit, és a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett pártfogó felügyeletét is elrendelte.

A döntés jogerős.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »