Ukrán jelentés szerint eltalálták az orosz „Admiral Makarov” hadihajót egy Neptun rakétával

Ukrán jelentés szerint eltalálták az orosz „Admiral Makarov” hadihajót egy Neptun rakétával

Olekszij Goncsarenko ukrán parlamenti képviselő Telegram-csatornáján jelentette be, hogy  az orosz „Admiral Makarov” hadihajót ukrán rakéták találták el, azt közölte, hogy a hajó „súlyosan megsérült”, de egyelőre nem süllyedt el. Az ukrán politikus mellett több meg nem erősített jelentés is beszámolt arról, hogy a hadihajót ukrán rakéták találták el a Fekete-tengeren, a krími Szevasztopol haditengerészeti üzem közelében.

A Mirror brit lap azt írja, az „Admiral Makarov” az orosz Fekete-tengeri flotta mindössze három hajójának egyike, így, ha elsüllyedne, az komoly csapás lenne Vlagyimir Putyin számára, különös tekintettel arra, hogy Oroszország nemrég vesztette el a Moszkva zászlóshajót.

Hírdetés

Több meg nem erősített jelentés azt írja, hogy a hadihajó a Kígyó-sziget közelében cirkált, ahol több repülőgép és mentőhajó bevonásával zajlott mentőakció.

A 2017-ben hadrendbe állított „Admiral Makarov” Oroszország egyik legmodernebb hajója, mintegy 200 fős legénységgel, ez jelenleg az egyik legnagyobb fregatt, amelyet Oroszország gyárt.

Hirado


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »