Ukrán energetikai létesítményekre mért csapásról számolt be az orosz védelmi minisztérium

Légi és tengeri indítású, nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel és drónokkal masszív csapást mért az orosz hadsereg az éjjel az ukrán üzemanyag- és energiakomplexum létesítményeire – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a támadás válasz volt Kijevnek azokra a kísérleteire, hogy kárt tegyen az orosz olaj-, gáz- és energiaágazati létesítményekben.

A csapás a tájékoztatás szerint megzavarta az ukrán hadiipari vállalatok munkáját, a tartalékok szállítását a harci műveleti területre, és akadályozták az ukrán katonai egységek üzemanyag-ellátását.

A Moszkvában kiadott csütörtöki hadijelentés szerint az orosz hadsereg kedvezőbb állásokat foglalt el Kupjanszk, Avgyijivka és Donyeck környékén, valamint a donyecki régió déli részén. Avgyijivkánál nyolc ukrán ellenrohamot vertek vissza.

Hírdetés

A moszkvai tájékoztatás szerint az ukrán hadsereg a "harci érintkezési vonal" mentén az elmúlt nap folyamán csaknem ezer katonát veszített. Közülük a legtöbben, "mintegy 520-an" az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy megakadályozták az ukrán kommandóegység partraszállási kísérletét a Herszon megyei Tendrai-homokpadon, az egyik katonát, Jevhen Horint, foglyul ejtették, a rohamcsónak legénységének többi tagja életét vesztette. A cél a Fekete-tengeren, Stormovoje mezőn működő MSZP-17-es olajfúrótorony elleni szabotázs volt.

Az FSZB Horin vallomására hivatkozva közölte, hogy az ukrán csoport a brit tengerészgyalogság (Special Boat Service, SBS) elnevezésű különleges csónakos egységének felügyelete alatt állt, "ami az Egyesült Királyság közvetlen részvételére utal a konfliktusban".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »