Ukrán embercsempészt fogtak Magyarországon

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 24 éves ukrán férfi ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2022. május 11-én 8 óra 50 perckor az M0 autóút 19-es kilométerszelvényében igazoltattak egy teherautót, amit egy 24 éves ukrán férfi vezetett, a jármű csomagterében 12 külföldi tartózkodott – írja a police.hu.

A magukat szír állampolgárnak valló emberek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni,

Hírdetés

a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az ukrán sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »