Ukrán drónok Krím feletti lelövését jelentették az oroiszok – az ukránok szerint a tengeren sikeresebbek voltak

Az orosz légvédelem lelőtt két ukrán drónt a Krím félsziget felett – közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki friss háborús beszámolójában.

Az ukrán hadsereg előzőleg azt közölte, hogy tengeri drónokkal megrongáltak két orosz deszanthajót a Krímben.

Az orosz védelmi minisztérium legfrissebb jelentése szerint – amelyet a RIA orosz hírügynökség idézett – lelőttek egy ukrán drónt a Moszkvától délre fekvő Tulai terület légterében, egyet pedig a Brjanszki terület felett is.

Hírdetés

Pénteki közleményében a tárca arról is írt, hogy az orosz légierő egy hét alatt 32 HIMARS-rakétát, 12 Storm Shadow és SCALP típusú robotrepülőgépet, két Neptun hajóelhárító rakétát és két JDAM típusú irányított légibombát lőtt le. A tájékoztatás szerint az elmúlt hét napban a levegőben semmisítettek meg 205 ukrán drónt.

A közlemény szerint az ukrajnai "különleges hadművelet" kezdete óta összesen 533 repülőgépet, 254 helikoptert, 8791 harci drónt, 441 légvédelmi rakétaegységet, 13 335 harckocsit és más páncélozott járművet, 1183 rakétavetőt, 7040 tüzérségi eszközt és aknavetőt, valamint 15 175 különleges katonai járművet semmisítettek meg.

Az orosz védelmi tárca közleménye szerint az ukrán hadsereg Herszon térségében egy hét alatt 505 katonát veszített. A Dnyepr orosz hadseregcsoport a Dnyeper bal partján "megsemmisítette" az ukrán haditengerészeti gyalogság 36. dandárjához tartozó egyik alegység katonáit – olvasható a közleményben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »