Ukrajnában nincs technikai eszköz a delta törzs azonosítására

Ukrajnában nincs technikai eszköz a delta törzs azonosítására

Mihail Radutszkij, a Legfelső Tanácsnak a nemzet egészségével foglalkozó bizottságának vezetője Twitter-oldalán kifejtette, hogy Ukrajnában jelenleg nincs megfelelő technikai eszköz a koronavírus Delta törzsének azonosítására.

Állítása szerint fennáll annak a veszélye, hogy Ukrajnába bekerülhet ez a fajta vírus

– tudatja az RBC.ua.

A parlamenti képviselő hangsúlyozta, hogy a WHO már a világ 92 országában rögzítette az „indiai” törzs fertőzésének eseteit.

Hírdetés

A lakosság többségének oltása ellenére az epidemiológiai helyzet az Egyesült Királyságban romlik.

„A fertőző betegségekkel foglalkozó szakemberek becslései szerint a koronavírus összes új esetének 96%-a pontosan az „indiai” törzs. A járvány terjedése felfüggesztette a karantén megszüntetésének terveit az Egyesült Királyságban. A szomszédos Oroszországban átlagosan több mint 500 ember hal meg naponta – a halálesetek többségét a Delta törzs okozza” – írta a helyettes.

A bizottság vezetője megjegyezte, fennáll annak a veszélye, hogy a hullám később eléri Ukrajnát.

„Ukrajnában még mindig nincs technikai eszköz az „indiai” törzs azonosítására. Nemrégiben az Egészségügyi Minisztérium 500 mintát küldött különböző régiókból a londoni laboratóriumba. A WHO-tól is várunk olyan új vizsgálati rendszereket, amelyek azonnal azonosíthatják a Delta törzsét” – mondta a képviselő.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »