UKRAJNA- VÉDŐOLTÁSOK BEADATÁSÁRA KÖTELEZHETIK A PEDAGÓGUSOKAT, HA DOLGOZNI AKARNAK

UKRAJNA- VÉDŐOLTÁSOK BEADATÁSÁRA KÖTELEZHETIK A PEDAGÓGUSOKAT, HA DOLGOZNI AKARNAK

Nem hajlandóak beoltatni magukat az ukrajnai pedagógusok.

Szerhij Skarlet oktatási miniszter az Ukrajna 30 fórumon kifejtette, az oktatási dolgozók mindössze 32 %-ka regisztrált a koronavírus elleni oltásra.

A 60 ezer pedagógus közül, akik részt vesznek az idei külső független tesztelésen, csupán 22 ezren jutottak hozzá az oltóanyaghoz.
Az oktatási szférában dolgozók számára 209 ezer Pfizer vakcinát különítettek el.

AZ OKTATÁSI TÁRCAVEZETŐ A MÉDIÁNAK NYILATKOZVA ELMONDTA, ELKÉPZELHETŐNEK TARTJA, HOGY A JÖVŐBEN KÖTELEZŐVÉ TESZIK A VÉDŐOLTÁST AZ OKTATÁSI DOLGOZÓK SZÁMÁRA HIVATÁSUK GYAKORLÁSA ÉRDEKÉBEN.

Jelenleg nincsenek eszközök a pedagógusok kényszervakcinációjára, de a jövőben mindenképp megvizsgáljuk a lehetőségeket – jelentette ki Szerhij Skarlet oktatási miniszter kedden az Ukrajna 30. Oktatás és tudomány nemzeti fórum második napján újságíróknak, adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportálra hivatkozva a karpat.in.ua.

Az oktatási tárcavezető a médiának nyilatkozva elmondta, elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben kötelezővé teszik a védőoltást az oktatási dolgozók számára hivatásuk gyakorlása érdekében.

„JELENLEG NINCSENEK ESZKÖZÖK A KÉNYSZERVAKCINÁCIÓRA, DE A JÖVŐBEN MINDENKÉPP MEGVIZSGÁLJUK A LEHETŐSÉGEKET. A SZAKÁCSOK ESETÉBEN PÉLDÁUL KÖVETELMÉNY AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖNYVECSKE VAGY A FOGLALKOZÁS GYAKORLÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES MÁS ELEMEK MEGLÉTE”

Hírdetés

– mutatott rá.

Skarlet a jelenlegi európai gyakorlatot hozta fel példaként, ahová csak a beoltott turistákat engedik be. Mint emlékeztetett rá, a vakcináció nagyon fontos, a pedagógusok nagy közösséget képeznek, s ennek megfelelő veszélyt jelenthetnek, olvasható itt.

„LEHETSÉGES, HOGY KÖTELEZŐ ELEM LESZ A VAKCINÁCIÓ A FOGLALKOZÁS GYAKORLÁSÁHOZ”

– húzta alá az oktatási miniszter.

Mint honlapunk is beszámolt róla, Szerhij Skarlet az Ukrajna 30. Oktatás és tudomány nemzeti fórum nyitónapján kijelentette, hogy az oktatási dolgozóknak csak a 32 %-a jelentkezett koronavírus elleni védőoltásra. A pedagógusok vakcinációja egy hete indult és az új tanév kezdetéig tart.

Magyar Tudat

Megosztás

The post UKRAJNA- VÉDŐOLTÁSOK BEADATÁSÁRA KÖTELEZHETIK A PEDAGÓGUSOKAT, HA DOLGOZNI AKARNAK appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »