Ukrajna olyan ország, amely a társadalom minden szintjén korrupt

Ukrajna az erőfeszítések ellenére nem áll készen az EU-csatlakozásra, hatalmas belső reformfolyamatokra van szüksége, legalábbis Juncker szerint.

Jean-Claude Juncker interjút adott az Augsburger Allgemeine nevű német lapnak, amelyben kerek-perec leszögezte, hogy Ukrajna korrupt.

Hírdetés

Nem szabad csatlakoznia az EU-hoz.

Szerinte ugyanis nem szabad hamis ígéreteket tenni a szenvedő ukránoknak, s „nagyon dühös vagyok egyes európai hangok miatt, akik arról próbálják meggyőzni az ukránokat, hogy azonnal tagok lehetnek. Ez sem az EU-nak, sem Ukrajnának nem lenne jó. Bárki, akinek bármi köze volt Ukrajnához, tudja, hogy az egy olyan ország, amely a társadalom minden szintjén korrupt. Az erőfeszítések ellenére nem áll készen a csatlakozásra, hatalmas belső reformfolyamatokra van szüksége.”

Arról is beszélt, hogy különbséget kell tennie az EU-nak a menedékjogra jogosultak és az illegális migránsok között, aztán arról értekezett, hogy kvótarendszer kell, azokat pedig akik nem jogosultak a menedékjogra, vissza kell irányítani a származási országba.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »