Újult erővel folytatódnak a Ringató foglalkozások és a Cseperedő program eseményei a Felvidéken

Újult erővel folytatódnak a Ringató foglalkozások és a Cseperedő program eseményei a Felvidéken

Az őszi-téli időszakban Felvidék-szerte folytatódnak a Ringató foglalkozások, ahogy a Cseperedő program részeként megvalósuló alkalmak is. A babaszínházi előadások már zajlanak, s hamarosan beindulnak a szülők számára meghirdetett ismeretterjesztő előadások is.

„A koronavírus-járvány előtt megkezdett programjaink folytatódnak. Hosszú őszi turnéra indultak a gyermeknek szánt színházi előadások, s hamarosan beindul a Szülők Iskolája előadássorozat is” – nyilatkozta a Felvidék.ma kérdésére Berky Angelika, a Cseperedő program felvidéki koordinátora.

Hozzátette, a babaszínházi előadásokra nem csupán a Ringató foglalkozásokra járó kisgyermeket várják, egyes előadások óvodások és alsó tagozatosok számára is elérhetőek lesznek.

A kisgyermekeknek szánt előadások között szerepelnek többek között a VSG Táncszínház zenés mesejátékai, az Aranyszamár bábszínház előadásai, de Écsi Gyöngyi bábos meseelőadásai is igen népszerűek. A Babszem Jankó Gyermekszínház szeptember folyamán az ország keleti térségének településeit járta. Bajzáth Mária népmesekincstárt idéző foglalkozásaival szintúgy megfordult már számos felvidéki helyszínen.

A babaszínházról és a kisgyereknek szánt programokról bővebben a Cseperedő program honlapján olvashatnak.

Hírdetés

„Mindezek mellett töretlenül és változatlanul folytatódnak a Ringató foglalkozásaink, melyek iránt egyre nagyobb az érdeklődés” – emelte ki Berky Angelika. A településvezetők mellett egyre több óvodai intézmény is szeretne csatlakozni a Cseperedő programhoz. Ma már több mint hetven helyszínen végeznek rendszeresen Ringató foglalkozásokat.

Az utóbbi időben bővült a települések és a foglalkozásvezetők létszáma is. Új helyszínként jelent meg Karva, Egyházgelle, Nyékvárkony, Deáki, de beindult a foglalkozás Borsiban is.

Jelenleg még tervezés alatt vannak a Szülők Iskolája előadás- és foglalkozássorozat egyes tematikái és helyszínei.

A beindult programok igen népszerűen, a visszajelzések nagyon pozitívak. „A kisgyerek azt fogja szeretni, amit ismer. Ezért fontos, hogy megismertessük akár babakorban a művészetekkel, a magyar kultúra elemeivel” – jegyezte meg.

A Ringató foglalkozásokat és Cseperedő egyes programjait továbbra is a Magyar Kormány Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatja.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »