Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének

Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének

Orbán Viktor azt mondta: nem léphetnek túl azon a bizonyított, s már a baloldal által is bevallott tényen, hogy külföldi államok, szervezetek, maga Brüsszel is pénzt adott a baloldalnak a Fidesz-KDNP legyőzésére. Úgy fogalmazott: a külföldiek „kilóra akarták megvenni” a leendő magyar kormányt, s vele az országot.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének szombaton, a kormánypárt 30., tisztújító kongresszusán, Budapesten.

Orbán Viktort 1190 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek.
   
A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1158 szavazat) Németh Szilárdot (1121 szavazat), Kósa Lajost (1145 szavazat), és Gál Kingát (1150 szavazat).
   
Orbán Viktor 1993-2000 között, illetve 2003 óta megszakítás nélkül a Fidesz elnöke, legutóbb két éve, a 2021 novemberében tartott tisztújító kongresszuson választották újra pártelnöknek.
 

Hírdetés

 

Kilóra akarták megvenni az országot

Nem lehet pénzért büntetlenül árulni a hazát, ezért meg kell alkotni Magyarország szuverenitásvédelmi szabályait – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, a párt tisztújító kongresszusán mondott beszédében szombaton, Budapesten.

Orbán Viktor azt mondta: nem léphetnek túl azon a bizonyított, s már a baloldal által is bevallott tényen, hogy külföldi államok, szervezetek, maga Brüsszel is pénzt adott a baloldalnak a Fidesz-KDNP legyőzésére.
   
Úgy fogalmazott: a külföldiek „kilóra akarták megvenni” a leendő magyar kormányt, s vele az országot.
   

„Pénzért büntetlenül lehet árulni a hazát?” – tette fel a kérdést a miniszterelnök, hozzátéve: nyilvánvaló, hogy ez nem maradhat így.
   
Ezt meg kell oldanunk, elvárjuk a parlamenti képviselőinktől, hogy alkossák meg Magyarország szuverenitásvédelmi szabályait, föl, egészen az alkotmányig – jelentette ki.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »