Újra szólnak a harangok Tiszagyulaházán

Újra szólnak a harangok Tiszagyulaházán

Ünnepi szentmisére hívták a híveket a harangok Tiszagyulaházán november 5-én. Egy viharkár következtében megsérült a templom harangberendezése, az egyik harang egy időre elnémult, de az egyházmegyei támogatásnak és a hívek adományainak köszönhetően a hibát kijavították. A harangberendezést szentmise keretében Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök áldotta meg.

A szentmise kezdetén a gyermekek verset mondtak a templomról, majd Ferge Jánosné, az egyházközség világi elnöke köszöntötte a főpásztort. Ezt követte a harangberendezés megáldása, majd az ünnepi szentmise.

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök homíliájában arról beszélt, hogy e múlandó életben vannak, akik sikereket keresnek, karrierre vágynak, pedig Jézus azt tanítja, hogy mindnyájan testvérek vagyunk.

Isten örök lakomára hív meg minket, a feladatunk, hogy segítsük egymást, tartsunk rendet életünkben, érezzük át testvériségünket és tegyünk tanúságot Istenről – hangsúlyozta a főpásztor.

Hírdetés

A szentmise végén Maga László plébános köszönetet mondott Palánki Ferenc püspöknek, Bukta András harangjavítónak, a híveknek, valamint Mikó Zoltán polgármesternek.

A köszönetnyilvánításokat követően Palánki Ferenc püspöki dicséretet nyújtott át Aleváné Ádám Marika sekrestyésnek és Szincsák Szabó Edina kántornőnek hosszú éveken át tartó hűséges szolgálatukért.

A szentmise után a helyi művelődési házban tartott agapé elején Mikó Zoltán polgármester mondott ünnepi köszöntő beszédet.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »