Újra színpadon az Estendøn és a GORLO VOLKA

Újra színpadon az Estendøn és a GORLO VOLKA

Ugyan a hazai kulturális élet csak lassan tér magához, több könnyűzenei formáció már a tavaszi nyitásra készülődik. Így van ezzel a farnadi székhelyű Estendøn zenekar is, amely első otthoni koncertjét a GORLO VOLKA zenekarral szervezi meg a gútai Városi Művelődési Központban 2022. március 19-én.

A két zenekar nem először lép közösen színpadra, hiszen szerveztek már együtt koncertestet Esztergomban és Komáromban (2020-ban a koronavírus-járvány első hulláma után RESET név alatt valósították meg rendezvényüket), 2021-ben pedig együtt képviselték a Felvidéket az A38 Hajón megszervezett 1Kárpát-medence Fesztiválon. A hosszú kulturális csend után most újra a közösen megálmodott RESET 2022 estjén lehet a két formációt hallani. Az eseményről a legfrissebb információkat itt találják.

Fél éve nem játszottunk felvidéki színpadon, ezért most különösképpen várjuk a gútai koncertet. A koncertek megvalósulása a helyi VMK-nak köszönhető, hiszen Mayer János igazgató úr helyet és támogatást kínált hazai zenekaroknak, tánccsoportoknak, kulturális szereplőknek. A kezdeményezésük célja, hogy a kulturális élet újra beinduljon a városban. Így kerestek meg GORLO VOLKA-s barátaink, hogy egy újabb RESET koncertestet megvalósítva indítsuk el otthoni koncertjeink sorát”

– mondta el Kaszmán-Saróka Liliána, az Estendøn zenekar énekesnője.

Liliána elmondása szerint a gútai felhívás más művelődési központoknak és kultúrházaknak is példa lehetne:

Hírdetés

Az elmúlt két év minden zenésznek, zenekarnak, kultúrában működő előadónak sok nehézséget okozott. Míg más országokban az elmúlt évben megtalálták módját a kulturális élet életben tartására, addig nálunk talán most nyílik majd lehetőség az élő zenés rendezvények szabadabb megszervezésére.

Ezért jelenleg nagyon fontos, hogy a hazai rendezvényszervezők elsősorban a hazai formációknak adjanak fellépési lehetőséget, ezzel is támogatva működésüket. Itt az ideje, hogy a magyarországi fellépőkön túl is lássanak a szlovákiai magyar kulturális közegben! Legyen lehetősége az itteni közönségnek is felfedezni a szlovákiai magyar zenekarokat és együtteseket, amelyek jelenleg talán kevésbé ismertek, de igenis figyelemre méltóak!”

Az Estendøn és a GORLO VOLKA tagjai nagyon remélik, hogy sok érdeklődőt tudnak koncertestjükkel megszólítani. Míg az Estendøn egy új hangszert szólaltat majd meg a színpadon, addig a GORLO VOLKA első albumának keresztelőjére kerít sort március 19-én. A Szeretetjárvány című lemezüket tavaly decemberben jelentették meg. A dalok egy részéhez klip is készült; a Panasz című, Török Bianka által alkotott animáció bejutott a 2021-es Klipszemle shortlistjére is.

Úgy gondoljuk, most mindenkinek jól fog esni egy kis kulturális lélegzetvétel, ezért sok szeretettel várunk mindenkit, még azt is, aki eddig nem is hallott a formációnkról, de szívesen betekintést nyerne munkásságunkba”

– zárta gondolatait Liliána.

Elővételben itt lehet kedvezményesen hozzájutni a koncertjegyekhez.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »