Újra kórházba került Ferenc pápa

Újra kórházba került Ferenc pápa

A tegnapi általános audiencia után a Gemelli-klinikára szállították a Szentatyát, akire a keddi vizsgálatok után újabb műtét vár. A sürgős beavatkozásról orvosai döntöttek, hogy elkerüljék a bélelzáródás kockázatát. Előreláthatólag több napig kórházban marad majd.

Kedden délelőtt a vatikáni rendelőben, majd a római Gemelli-klinikán járt a pápa, hogy komputertomográfiás vizsgálatot végezzenek rajta. 2021. július 4-én már megoperálták bélfali sérv miatt, de most a diagnosztikai vizsgálat eredménye meggyőzte az orvosokat arról, hogy újra meg kell műteni. Ez a harmadik kórházi tartózkodása a római klinikán: először 2021-ben tíz napot töltött ott, majd idén március 29-én három napig kezelték bronchitisszel.

Hírdetés

A szentszéki sajtóközpont igazgatója, Matteo Bruni így tájékoztatott: a szerdai általános audiencia végén a Szentatya a Gemelli Egyetemi Klinikára ment, ahol kora délután teljes altatásban operálják meg a hasfalán (laparotómia). Nyitott hasfali sérvplasztikát végeznek rajta hálóimplantációval. A kizáródott hasfali hegsérv gyakori, fájdalmas és súlyosbodó bélelzáródásokat okoz, ez teszi szükségessé a sebészi beavatkozást. A Szentatya hosszabb időt tölt majd az egészségügyi intézményben a műtétet követően, amíg teljesen felépül.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »