Újra kell tárgyalni a Sátor-banda "sírásójának" ügyét

Újra kell tárgyalni a Sátor-banda "sírásójának" ügyét

A bazini Speciális Büntetőbíróságnak újra kell tárgyalnia a dunaszerdahelyi Sátor-banda bűnözői csoport sírásójaként emlegetett H. Lehel ügyét, mert a vádlott nem ért egyet a szenátus összetételének megváltoztatásával. H. Lehelt eredetileg életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, de a Legfelsőbb Bíróság tavaly hatályon kívül helyezte az ítéletet, és visszaküldte az ügyet az elsőfokú bíróságnak.

A Legfelsőbb Bíróság egyebek között megkérdőjelezte egyes tények jogi minősítését, valamint azt, hogy az elsőfokú bíróság nem vette figyelembe, hogy a vádlott együttműködött a bűnüldöző hatóságokkal. Kifogásolta a büntetés időtartamát, és szükségesnek tartja felülvizsgálni a vagyonelkobzás szükségességét is.

Hírdetés

A bíróság nem dönt az elfogultság miatt benyújtott panaszról. „A vádlott olyan tényeket sorolt fel, amelyekről már döntés született” – magyarázta Záleská, és hozzátette, a vádlott emellett az eljárás menetét is kifogásolta.

A gyilkosságok áldozatai között feltételezhetően ott volt a banda főnöke, Sátor Lajos is, valamint strómanok, és a banda másik főnöke, Reisz András, akit a bűnbanda könyvelőjeként ismertek. A „sírásó” még 2006-ban, a Sátor-banda más tagjainak egyetértésével gyilkolhatta meg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »